čtvrtek 27. dubna 2017

Enoki a shimeji...

Při nakupování jsem narazila na tyto dva druhy houbiček. Milujeme houby a tak jsme byli rádi, že můžeme vyzkoušet nějaký nový druh..a byli jsme mile překvapeni.
Enoki - půvabné japonské houbičky, přezdívané jako ,,děti stromů" (to je pěkné, že? :-) jsou dlouhé, bílé houbičky s malými kloboučky, nemusí se vařit, mají ořechovo-ovocnou chuť.
Po ochutnání verze tepelně zpracované a verze za syrova, u mě zvítězila ta syrová, čímž samozřejmě nechci říci, že by enoki tepelně zpracované, nebyly dobré..naopak, i za tepla byly výborné, ale syrové enoki krásně křupou, mají výbornou chuť a hodí se například do salátů nebo do polévek...a krom toho, že na talíři krásně vypadají, jsou moc zdravé.

Shimeji - houbičku určitě tepelně upravte, ta se za syrova nejí.

Nakoupeno, načteno a hurá vařit...

...připravit hlívu...

...hlívu nakrájíme na kousky, shimeji necháme vcelku...

...houbičky shimeji...

...enoki...

...odřízněte přízemní část...


...enoki budeme přidávat až v poslední minutě vaření...

...na trošce oleje osmažíme nakrájenou hlívu a houbičky shimeji...přidáme drcený kmín...smažte až houbičky chytnou zlatavou barvu...

...těsně před podáváním přidejte enoki a krátce osmažte (nanejvýš minutu, ne déle, jinak začnou špagetově dlouhé nožky tvrdnout)

...promíchejte, osolte, opepřete...
Mezi tím vším si opečte krajíc chleba, usmažte volské oko a na talíř naaranžujte salátovou směs, ochucenou troškou balsamikového octa nebo olivovým olejem a citronovou šťávou...já jsem použila jen ledový salát s balsamikem...

...na chleba dejte směs hub...

...a nakonec volské oko...podávejte teplé...

Dobrou chuť












Žádné komentáře:

Okomentovat