Možná teď většina z vás přemýšlí nad velikonočním mazancem, ale my nabízíme tuto dobrotu k večeři a klidně i k obědu. Moc nám chutnal.
200g malých nových brambor
250g zelených fazolek
200g konzervovaného tuňáka
5 lžic salátové zálivky s francouzskou hořčicí
1 lžíce majonézy
4 vejce
ledový nebo římský salát rozdělený na listy
1 hrst oliv
několik ančoviček (není nutné)
Větší brambory rozkrojte a uvařte posypané solí v páře a ve slupce.
Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.
Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.
Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný.
Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.
Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky (ty jsme neměli).
Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.
...dobrota...a překvapivě sytá... |
Žádné komentáře:
Okomentovat