středa 12. dubna 2017

Tuňákový salát...
Možná teď většina z vás přemýšlí nad velikonočním mazancem, ale my nabízíme tuto dobrotu k večeři a klidně i k obědu. Moc nám chutnal.


200g malých nových brambor 
250g zelených fazolek
200g konzervovaného tuňáka 
5 lžic salátové zálivky s francouzskou hořčicí
1 lžíce majonézy
4 vejce
ledový nebo římský salát rozdělený na listy 
1 hrst oliv 
několik ančoviček (není nutné)

Větší brambory rozkrojte a uvařte posypané solí v páře a ve slupce. 
Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.
Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.
Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný. 
Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.
Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky (ty jsme neměli). 
Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.

...dobrota...a překvapivě sytá...
Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat