pondělí 6. června 2016

Čas jahod...
Čas letí snad už rychleji než rychle a přestože některé z darů přírody můžeme očekávat  každý rok ve stejnou dobu, nikdy nejsem tak rychlá, abych se nabažila a vydržela pak na ně čekat celý rok.
Jahody jsou jedním z těch zázračných darů přírody...



...jahodový koktejl je v tomto období na denním pořádku...

...chutnají prostě všem...



Letos bych chtěla vyzkoušet Pavlovu s jahodami..recept vypadá jednoduše(podle Moniky z kopečku), ale dle zkušeností dobrých kuchařek to prý zase taková sranda není..no tak zkusím a uvidíme jak to dopadne..Pavlova je dort z pečeného krému a ze šlehaných bílků, zdobený šlehačkou a ovocem. Dort je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlové. Jeden šéfkuchař se inspiroval její baletní sukní. Sukni představoval krém ze šlehaných bílků ozdobený šlehačkou.



Mixujte, mlsejte a ani chvilku neváhejte, protože tyhle jahodové dobroty můžete ochutnávat zase jen krátkou chvíli. Naštěstí to příroda má vymyšlené tak dobře, že jakmile bude po jahodových hodech,  brzy příjdou hody rybízové, třešňové, angreštové  (ale to už je hodně velký luxus, mít v dnešní době výborný angrešt) a další a další dobroty přírody nás čekají.
A nezapomeňte si nasbírat taky trochu jahodového listí na výborný čaj.

Mějte se ♥♥♥

1 komentář: